Close
Page 7 of 7 FirstFirst ... 567
Results 61 to 70 of 70
  1. #61
    Member
    Join Date
    May 2015
    Posts
    44
    Thanks Given
    17
    Thanked 9 Times in 5 Posts
    Quote Originally Posted by mikedotd View Post
    I didn't see this mentioned in the first post or the rest of the thread, but if you have the HiFi module make sure you also download the voice pack file. I just spent about an hour banging my head on why I was only hearing loud beeps.
    Yup.....might be good to add that to post 1.

  2. #62
    Junior Member dmlgc's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    28
    Thanks Given
    24
    Thanked 10 Times in 5 Posts
    I have followed all "First Steps Required After Installing Your AL Priority System " but I never get reboot - "After your ALP installs the firmware it will reboot and load the Setup file"
    I have tired many times and never get to a blue light. There are lots of beeps going on and lights flashing but I don't know if they are correct or not.
    The install interface needs work , this is the most difficult radar/laser configuration I've come across .

    How do I tell the firmware updated correctly ?
    How do I tell what is not correct ?

    Contacting the manufacturer and having them point me to here does not give me warm fuzzes (no offense to anyone here , from reading you all seem to have lots of knowledge on the product).

    I'm sure that to folks that have done this a few times can see the blinking lights and hear the beeps and know what is going on
    but lack of documentation leaves noob's to the product wanting to ship it back.

    I bought SanDisk Cruzer CZ36 16GB USB 2.0 Flash Drive, format as msdos-fat, have setup.alp,U4xxxx.bin,UCSET.bin on it.

  3. #63
    Senior Member BestRadarDetectors's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    NJ
    Posts
    6,085
    Thanks Given
    712
    Thanked 7,396 Times in 2,865 Posts
    Post a video and it will help us tell you what the beeps and flashes are.
    Need Help Choosing a Radar Detector for your needs? Visit our website: http://www.bestradardetectors.net, Send us a PM or call us at 1-888-229-7594
    Before looking at an Escort Radar Detector you should really check out Uniden Detectors.. Uniden R1 & R3 are the best performing radar detectors for the money.

  4. #64
    Junior Member dmlgc's Avatar
    Join Date
    Jan 2014
    Posts
    28
    Thanks Given
    24
    Thanked 10 Times in 5 Posts
    [I]Update:

    I emailed movie to Radar Roy and Tom from antilaser. Tom saw movie said there were 7 beeps which meant corrupt firmware file.
    He told me too download again and I was able to get it accept all of the firmware.
    Thanks to all who helped.
    Last edited by dmlgc; 09-11-2015 at 09:11 PM.

  5. #65
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    10
    Thanks Given
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Hi, I have installed my own system and am having issues getting it to work. I have a quad system with stir-r add on, currently my install is 90% done, I have controller resting in temporary location while I test the operation. I have 4 sensors, but only 2 connected at this stage because other 2 require some serious panel work to get installed.

    Issues I am having:
    1. I cannot find the setup.alp file anywhere on alpupdate, I have config.alp instead. Is that the new name being used, or do I need to rename it to setup.alp?
    2. On ALP Connect I only have limited menu options available. In the "System Info" menu I can only see the ALP Connect version, but firmware, region etc are all unavailable. So I must be missing something in the install process.

    Thanks
    M
    Last edited by BillyFred; 03-13-2016 at 10:15 PM.

  6. #66
    Senior Member BestRadarDetectors's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    NJ
    Posts
    6,085
    Thanks Given
    712
    Thanked 7,396 Times in 2,865 Posts
    1. Yes, Setup.alp files are no longer used. Config.alp are the new setup files.

    2. Until you update the firmware on a new unit the BT Modules will not recognize the ALP.

    View the First Steps Required after installing your ALP thread.

    Sent from my SM-G935T using Tapatalk
    Need Help Choosing a Radar Detector for your needs? Visit our website: http://www.bestradardetectors.net, Send us a PM or call us at 1-888-229-7594
    Before looking at an Escort Radar Detector you should really check out Uniden Detectors.. Uniden R1 & R3 are the best performing radar detectors for the money.

  7. #67
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    10
    Thanks Given
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Cheers. Further information to the above, I followed all steps in this thread. The main issue I have is that after start up, the light flashes blue for about 3 seconds then breaks out into 5 solid red beeps which I assume are error codes.

    Having followed the steps here exactly, I figure there is something possibly registration related. I registered today, and put in sensor serial number for all 4 sensors. Question:

    1. Am I supposed to wait some period of time between registering and creating a U****** file?
    2. Am I supposed to accurately assign sensor serial numbers to the correct controller port as per what ever I registered on ALP website?

    I have no idea which sensors I assigned to which port compared to my actual install.

    Thanks
    M

  8. #68
    Senior Member BestRadarDetectors's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    NJ
    Posts
    6,085
    Thanks Given
    712
    Thanked 7,396 Times in 2,865 Posts
    Quote Originally Posted by BillyFred View Post
    Cheers. Further information to the above, I followed all steps in this thread. The main issue I have is that after start up, the light flashes blue for about 3 seconds then breaks out into 5 solid red beeps which I assume are error codes.

    Having followed the steps here exactly, I figure there is something possibly registration related. I registered today, and put in sensor serial number for all 4 sensors. Question:

    1. Am I supposed to wait some period of time between registering and creating a U****** file?
    2. Am I supposed to accurately assign sensor serial numbers to the correct controller port as per what ever I registered on ALP website?

    I have no idea which sensors I assigned to which port compared to my actual install.

    Thanks
    M
    Try a different USB Thumbdrive, Make sure its a real USB 2.0 Drive formatted Fat 32 not a USB 3.0 and the smaller the size the better.
    Need Help Choosing a Radar Detector for your needs? Visit our website: http://www.bestradardetectors.net, Send us a PM or call us at 1-888-229-7594
    Before looking at an Escort Radar Detector you should really check out Uniden Detectors.. Uniden R1 & R3 are the best performing radar detectors for the money.

  9. #69
    Junior Member
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    10
    Thanks Given
    0
    Thanked 0 Times in 0 Posts
    Thanks, I will.

    Have you ever encountered issues with sensors only working in specific ports, or are the fine to interchange? Not sure if it's the reason I'm getting the error codes.

    Also I went out for a drive and the radar detector seems to be working through the hand control, but will not work properly with Connect. I can find the device and submit the PIN to connect (using HTC handset), but appears to have no proper functionality. I made some videos that show the issues, I will put on YouTube soon.

    Thanks
    M

  10. #70
    Senior Member BestRadarDetectors's Avatar
    Join Date
    Oct 2013
    Location
    NJ
    Posts
    6,085
    Thanks Given
    712
    Thanked 7,396 Times in 2,865 Posts
    Quote Originally Posted by BillyFred View Post
    Thanks, I will.

    Have you ever encountered issues with sensors only working in specific ports, or are the fine to interchange? Not sure if it's the reason I'm getting the error codes.

    Also I went out for a drive and the radar detector seems to be working through the hand control, but will not work properly with Connect. I can find the device and submit the PIN to connect (using HTC handset), but appears to have no proper functionality. I made some videos that show the issues, I will put on YouTube soon.

    Thanks
    M
    Sensors need to be in the correct ports and when moving sensors to different ports you need to do a memorize sensors command. If you have 2 ports up front they need to be in ports F1 & F2. If you have 3 up front they need to be in F1, F2 & F3 with F2 in the center.

    Also make sure you are using the latest version of ALP Connect. Do you have the new or old BT module. If new verify you have the controller in the controller port and not the CPU port.

    Sent from my SM-G935T using Tapatalk
    Need Help Choosing a Radar Detector for your needs? Visit our website: http://www.bestradardetectors.net, Send us a PM or call us at 1-888-229-7594
    Before looking at an Escort Radar Detector you should really check out Uniden Detectors.. Uniden R1 & R3 are the best performing radar detectors for the money.

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •